Lupiči bez milosti popravili ženu v devátém měsíci těhoteství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lupiči bez milosti popravili ženu v devátém měsíci těhoteství

Nejdříve to vypadalo, že vraždu spáchal příslušník... (Ilustrační foto)
Nejdříve to vypadalo, že vraždu spáchal příslušník... (Ilustrační foto) (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Pavol M. a Cecília F. vezli v listopadu 1971 peníze na výplaty pro pracovníky družstva Unín. Po cestě je přepadli ozbrojení lupiči, dvojici zavraždili a odnesli si na tu dobu neuvěřitelných tři sta šedesát tři tisíc korun. Z lupu se však neradovali dlouho...

Když dva krmiči ze Štefanova u Senice zjistili, že je za vesnicí odstavené auto, domnívali se, že si tam dávají romantické dostaveníčko milenci. Ve voze skutečně leželi muž a žena, byli však oba mrtví. Někdo je brutálně zastřelil, mířil při tom u obou do obličeje. Vrahy nezastavilo ani to, že účetní Cecília F. byla v devátém měsíci těhotenství, tedy těsně před porodem. Detektivové brzy zjistili, že několik svědků vidělo z místa odjíždět červený vůz Škoda 100. Zajímavé bylo, že škodovka měla státní poznávací značku začínající písmenem B., což tehdy používala »bezpečnost«.

Červenou škodovku měl tou dobou půjčenou i několikrát trestaný Antonín S. z Uherského Hradiště. Ukázalo se také, že se recidivista přátelí s Ladislavem Š., zaměstnancem zbrojovky. Při domovní prohlídce se u Antonína S. našlo několik podomácku vyrobených značek začínajících písmenem B.


Zkušený kriminálník stále zapíral, a tak se detektivové soustředili na jeho kamaráda Ladislava Š. Ten nakonec nevydržel a přiznal, že pro Antonína S. a jeho kamaráda Svatopluka B. obstaral revolver, aby mohli přepadnout převoz peněz. Antonín S. a Svatopluk B. odjeli na Slovensko, kde se vydávali za příslušníky VB. Pod záminkou silniční kontroly zastavili auto převážející výplaty a bez milosti zmařili tři životy. Soud je odsoudil k trestu smrti, Ladislav Š. dostal patnáct let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.