Lékařce prošla vražda dcery, pracovala dál na dětském oddělení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lékařce prošla vražda dcery, pracovala dál na dětském oddělení!

Lékařka se chtěla mstít muži, zabila dceru. Sama se otrávila, ale přežila.
Lékařka se chtěla mstít muži, zabila dceru. Sama se otrávila, ale přežila. (scom)

Povolání lékaře se ve společnosti těší velké úctě. Ani pro doktory by ale neměla platit jiná pravidla než pro ostatní. Pediatričce Drahuši K. z Lučence v bývalém Československu však beztrestně prošla vražda vlastní desetileté dcery. Podrželi ji kolegové doktoři.

Internista S. K. se 15. února 1972 vracel po noční směně domů. Zjistil, že byt je zamčený a v zámku je zevnitř zastrčený klíč. Na zvonění a bušení nikdo nereagoval. S. K. musel přelézt na balkon od sousedů a rozbít okno. V ložnici našel bezvládnou ženu i dcerku Jelu. Zatímco Drahuše ještě dýchala, tělo holčičky už bylo studené... Na nočním stolku ležel dopis na rozloučenou. 

Vztah mezi manželi nebyl už delší dobu šťastný, S. K. dokonce uvažoval o rozvodu. Když to Drahuše zjistila, vyhrožovala, že ublíží sobě i jejich dceři. Krizi v manželství odstartoval potrat, který Drahuše prodělala. Manžel jí vyčítal, že se odmítala nechat hospitalizovat na oddělení pro rizikové těhotenství, protože to podle jejích slov »bylo pod její úroveň, aby lékařka ležela s obyčejnými pacientkami«.

Drahuše dceru předávkovala velkým množstvím léku na uklidnění, několik dávek jí píchla i injekčně. Potom barbituráty požila sama. Z kómatu se probrala až po týdnu. Psychiatrické posudky stály na její straně – prý nebyla ve chvíli, kdy dcerku vraždila, schopná rozpoznat nebezpečnost svého jednání. Prokurátor si vyžádal názory dalších odborníků, lékaři však opět stáli na straně své kolegyně. Drahuše nebyla potrestána, a dokonce se mohla vrátit i ke své práci dětské doktorky!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.