Zloděj ženu znásilnil a zavřel do peřiňáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zloděj ženu znásilnil a zavřel do peřiňáku!

Vrah ukryl nebohou oběť do peřiňáku.
Vrah ukryl nebohou oběť do peřiňáku. (pro Aha! – Lukáš Bulava, www.regiononline/Zuzana Sedláčková)

 Osmnáctiletá Marie H. se v únoru 1964 právě vracela domů do vilky na okraji Olomouce, když se u vrátek srazila s cizím mužem. Tvrdil, že pracuje u rozvodných závodů a musí zkontrolovat, zda neodebírají elektřinu načerno. Dívka pustila muže dovnitř. Skončila zbitá, znásilněná a ponechaná trýznivému umírání udušením.

Když se falešný elektrikář přesvědčil, že v domě nikdo není, vytáhl zbraň a vyděšenou dívku svázal. Potom všechny pokoje systematicky prohledal. Nenašel žádnou hotovost, pouze pár zlatých šperků. Rozlícený zloděj chtěl odejít, ale potom se rozhodl, že se alespoň po svém »pobaví«. Z nešťastné Marie H. strhal šaty a brutálně ji znásilnil. Potom si však uvědomil, že se musí svědkyně zbavit. Utáhl jí kolem krku ručník a zavázal ho. 

Pak dívku strčil do peřiňáku a hodil na ni ještě dvě peřiny a koberec. Když zloděj odcházel, srazil se ve dveřích s přicházející matkou oběti. „Stalo se neštěstí, vykradli vás, běžím pro policii,“ vyhrkl na ni a utekl. Žena vtrhla do domu a volala dceru. Všude byl velký nepořádek a po zemi se povalovaly věci vyházené ze šuplíků. Náhle si všimla, že v peřiňáku je kromě peřin nacpaný i koberec. Peřiňák vyprázdnila a objevila bezvládné tělo své dcery. Zjistila, že dívka nedýchá a okamžitě ji začala oživovat. Po několika hrozivých okamžicích Marie H. otevřela oči. Detektivové měli už dříve vytipováno, že za vykrádačkami domů stojí Jiří T. (34). Dosud jim však chyběl svědek. Marie H. i její matka Jiřího T. na fotce poznaly. Muž zdatně zapíral, tvrdil, že do domu se vloupal, ale dívka byla už mrtvá. Netušil, že jeho oběť přežila. Kromě série vloupání byl Jiří T. souzen i za znásilnění a pokus o vraždu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.