Adam (18) si zapsal: Zlikvidovat rodiče. Potom je šel ubít sekyrou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Adam (18) si zapsal: Zlikvidovat rodiče. Potom je šel ubít sekyrou!

Adam zápis v diáři myslel vážně, vzal sekeru a rodiče v noci napadl.
Adam zápis v diáři myslel vážně, vzal sekeru a rodiče v noci napadl. (Shutterstock.com)

Zaplatit předplatné, dojít do čistírny, zlikvidovat rodiče… Tak vypadaly poznámky v diáři učně Adama B. (18) z Českobudějovicka, jehož všichni považovali za milého mladíka. Ovšem jen do momentu, než se pokusil ubít mámu a tátu sekyrou. Motiv hrůzného činu byl těžko uvěřitelný…

Manželé B. zažili 11. listopadu 1967 to nejhorší možné probuzení. V noci do jejich ložnice vešel útočník s vražedným úmyslem. Nešlo však o žádného lupiče, ale o jejich vlastního zbožňovaného syna. Adama. Otce několikrát udeřil sekyrou do hlavy, muž se snažil bránit. Mladík se tedy otočil a sekyru zasekl do hlavy matce. Poraněný otec ho však nakonec dokázal zpacifikovat. Mladík se rozplakal a předstíral, že se teprve nyní probral ze záchvatu šílenství.

Otec přesto zavolal policii. Detektivové zjistili, že Adam dvojnásobnou vraždu plánoval. Dokonce si do diáře mezi běžné poznámky jako »vyzvednout věci z čistírny« a »zaplatit předplatné časopisu« ke konkrétnímu datu zapsal poznámku »likvidace rodičů«. Mladík měl velkou zálibu v existenciální filosofii, četl Nietzscheho a Schopenhauera. Došel k přesvědčení, že život nemá smysl a nejlepší bude spáchat sebevraždu. Usoudil však, že by jeho odchodem rodiče nesnesitelně trpěli, a proto je musí nejdřív zabít. Nejprve je plánoval otrávit éterem, ale pokusy na kočkách a králících ho přesvědčili, že sekera bude přece jen praktičtější. Oba rodiče však vražedný útok přežili, mladíka soud poslal do vězení a nařídil mu ústavní léčbu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.