Utrácel za prostitutky a pak zemřel za divných okolností | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Utrácel za prostitutky a pak zemřel za divných okolností

Pitva prokázala, že muž zemřel na otravu.
Pitva prokázala, že muž zemřel na otravu. (Profimedia.cz)

Antonín Š. z Hradce Králové vybral v lednu 1967 z vkladní knížky pět set korun československých, aby mohl složit zálohu na garáž. O několik hodin později ho našla jeho manželka doma mrtvého a bez peněz…

Antonín Š. ležel na podlaze v kaluži krve a na hlavě se mu šklebila ohavná rána. Zmizela nejen hotovost, ale i drahý zahraniční zapalovač. Antonínova žena ihned zalarmovala policii.

Mrtvý muž pracoval jako úředník. V zaměstnání i doma požíval té nejlepší pověsti. Manželka detektivy ujišťovala, že Antonín určitě neměl žádnou známost a vždycky se choval vzorně. Vyšetřovatelé však zjistili, že zdánlivě nudný úředníček vedl dvojí život. Rád chodil do nechvalně proslulých podniků, kde velkopansky hostil různé pochybné existence včetně slečen lehkých mravů. Večer pře tím, než zemřel, popíjel v restauraci Na Růžku.

Kupoval štamgastům panáky a potom si přisedl k dvěma ženám Blance a Marii. S Marií také odjel taxíkem domů. Žena vypověděla, že ji Antonín pozval nahoru, pak jí však zabouchl dveře pře nosem. Detektivové si pochopitelně mysleli, že lže a byla to právě ona, kdo opilého muže přetáhl po hlavě a obral. Pitva však prokázala, že Antonín Š. zemřel na otravu svítiplynem. Rána na hlavě vznikla, když omámený muž spadl ze židle, kam se posadil.

Loupež se nikdy neprokázala. Peníze Antonín roztočil v lokále a zapalovač v opilosti pravděpodobně ztratil. Doma ho pak zabil plyn unikající z vadného vařiče.  

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.