Jirku brutálně zavraždil úchylný skautský vedoucí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jirku brutálně zavraždil úchylný skautský vedoucí

Pedofilní skautský vedoucí dostal trest osm a půl roku. (Ilustrační foto)
Pedofilní skautský vedoucí dostal trest osm a půl roku. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Skautský vedoucí Jaroslav B. (16) svázal, zneužil a brutálně zardousil svého devítiletého svěřence Jiřího H. Pedofilně orientovaný mladík se přitom už jednoho sexuálního zneužití dopustil. Zákon však zakazoval o tom informovat rodiče jeho svěřenců.

Jaroslav B. z Domažlic se dopustil sexuálního zneužití coby čtrnáctiletý, a tak nebyl trestně odpovědný. Soud mu dokonce nemohl ani nařídit léčbu, protože takový postup vyžaduje běžící trestní řízení. Jaroslav tak mohl klidně působit jako skautský vedoucí, a rodiče bezbranných chlapců nevěděli, že vedle jejich synů tiká »časovaná bomba«.

Svým choutkám dal Jaroslav B. naplno průchod 19. června 1996. Malého Jirku vlákal na chatu svých rodičů, svázal ho a znásilnil. Pak dostal strach z prozrazení a rozhodl se svou oběť zabít. Pitva později prokázala, že si Jirka způsobil dokonce rozedmu plic, když usilovně bojoval o možnost se nadechnout. Tělo potom Jaroslav B. naložil do zednického kolečka a hodil je do vodárenské jímky. Coby mladistvému mu hrozilo nanejvýš deset let za mřížemi. Krajský soud v Plzni nakonec poslal mladíka za vraždu do vězení na osm a půl roku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.