Krvavá jatka: Zastřelil dceru, šéfa i čtyři kolegy a pak zvolil bolestivou smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Krvavá jatka: Zastřelil dceru, šéfa i čtyři kolegy a pak zvolil bolestivou smrt!

Krvavou masakr uspořádal pod vlivem duševní choroby.
Krvavou masakr uspořádal pod vlivem duševní choroby. (Foto pro Aha! – Kateřina Nová)

 K nepředstavitelně brutálnímu masakru došlo v březnu 1958 v továrně nedaleko obce Sládkovičovo v bývalém Československu. Člen závodní stráže Imrich G. v náhlém pomatení smyslů zastřelil čtyři kolegy, pak svého šéfa i vlastní patnáctiletou dceru. Postřelil také manželku a sám skočil pod vlak.

Imrich G. nastoupil 16. dubna 1958 v deset večer na noční směnu. Nic nenapovídalo tomu, že za několik okamžiků rozpoutá krvavá jatka. Zvláštní bylo jen to, že se velmi zajímal, zda je jeho zbraň v pořádku a funkční. Okolo půlnoci pak Imrich zastřelil ze zálohy ve strážnici svého kolegu Jána S. a postřelil druhého Jána Sr., který zraněný utekl do pracovní haly. Mistr Ján E. šel na dvůr zjistit, co se děje.

Imrich G. mu řekl, že na strážné někdo střílel z pole. Ján E. chtěl z garáže vzít auto, aby dopravili Jána Sr. do nemocnice. Imrich však tvrdil, že nemá klíče. Elektrikář Ludovit C. navrhl, že by mohli zámek garáže rozbít páčidlem. V tu chvíli Imrich G. vytáhl pistoli a zezadu ho popravil.

Potom pálil jako šílený po všech, kteří zůstali na dvoře. Postřelil i mistra Jána E., v hale chladnokrevně odpravil zraněného Jána Sr.  Pak sedl na bicykl a odjel do obce Sládkovičovo. Vzbudil svého šéfa Františka H. a beze slova ho ve dveřích jeho bytu zastřelil. Šel domů a postřelil do hlavy manželku Rozálii. V dětském pokoji zbraň obrátil i proti své spící patnáctileté dceři Alžbětě.

Nakonec skočil pod vlak. Po masakru zůstalo pět mrtvých a dva těžce zranění. Motivem krvavé lázně byla nejspíš rychle se zhoršující duševní choroba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.