Maniak ubil syna a vypíchl mu oči šroubovákem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Maniak ubil syna a vypíchl mu oči šroubovákem!

Šroubovákem zabil vlastního syna!
Šroubovákem zabil vlastního syna! (pro Aha! – Jan Čada)

Žena z Prahy ignorovala varovné znaky zhoršující se duševní choroby svého muže Jana P. Všechno pak vyvrcholilo v květnu 1962 hrůznou tragédií. Jan P. ubil jejich osmiletého syna kladivem a šroubovákem mu vypíchl oči.

Jan P. trpěl už od mládí schizofrenií, byl několikrát hospitalizován v psychiatrické léčebně, kde se pokusil o sebevraždu. Před vraždou syna se jeho stav zhoršil. Zaútočil před domem na souseda, manželka však napadeného muže přemluvila, aby incident nikomu nehlásil.

Manžela prosila, aby si zašel k lékaři, Jan P. to však odmítl. V kritický den 19. května 1962 odešel Jan P. se svým synem na zahradu. V boudě na nářadí nejprve zabil dvě slepice a potom se vrhl na chlapce. Brutalita útoku překvapila i otrlé kriminalisty. Vlastnímu dítěti šílenec rozbil kladivem hlavu tak, že se obnažil mozek.

Bodal ho nůžkami a nakonec mu šroubovákem vypíchl oči. Takovou hrůzu nemohl chlapec přežít. Nepříčetný otec pak znetvořené tělo svého syna odnesl do domu a zamkl se v koupelně. Po převozu do psychiatrické léčebny odmítal Jan P. uvěřit, že dítě zabil, a stále se na něj ptal. Za svůj čin nebyl nikdy coby duševně nemocný souzen…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.