Osmiletý chlapec ležel v matčině krvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Osmiletý chlapec ležel v matčině krvi!

Chlapec se probudil v kaluži krve. (ilustrační foto)
Chlapec se probudil v kaluži krve. (ilustrační foto) (ČTK/AP, EPA, ara)

Scénu, kterou by nevymysleli ani ti nejbrutálnější autoři moderních hororů, na vlastní kůži zažil osmiletý chlapec Kašpar Döllner. Večer 9. dubna 1926 se jako každý den uložil do postele se svou maminkou. V noci ho probudilo vlhko a ucítil, jak mu cosi teplého teče po obličeji. Byla to krev jeho mámy, kterou před chvílí zavraždil surový vrah…

Kašpar žil se svou rodinou na osamělém statku nedaleko Mariánských Lázní na Chebsku. Otec, matka, tři sestry, služebná i malý Kašpar spávali v hlavní obytné místnosti. Na všechny v osudnou noc zaútočil vrah sekyrou a kladivem, jen chlapce skrytého pod matčiným tělem přehlédl. Na své hrůzné dílo si pachatel svítil petrolejkou.

Kašpar se odvážil na okamžik vyhlédnout ze svého úkrytu a poznal ve vrahovi Františka Sandtnera, který byl u nich na statku před časem zaměstnán. Kašparův otec s jeho prací však nebyl spokojen a propustil ho. Muž si v sobě dlouho nesl zášť a tu pak proměnil v pomstu. Jeho běsnění přežila jen jedna z dcer Döllnerových, která ale zůstala doživotně zohavená. František Sandtner dostal za pětinásobnou vraždu trest smrti. Přestože byl prezident Masaryk všeobecně znám jako odpůrce trestu smrti, pomstychtivému Sandtnerovi odmítl dát milost a posvětil tak jeho popravu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.