Hlídač upálil vlastní děti kvůli milence | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hlídač upálil vlastní děti kvůli milence

František V. v noci zapálil dům, chtěl žít s patnáctiletou milenkou.
František V. v noci zapálil dům, chtěl žít s patnáctiletou milenkou. (Foto ČTK/AP, ara)

Polní hlídač František V. se v říjnu 1937 dopustil zločinu tak nelidsky krutého, že ho museli četníci bránit proti lynčování. Muž kvůli milence (15) upálil vlastní malé děti a manželce, která se je snažila zachránit, zasekl do hlavy sekyru.

František V. žil s rodinou na samotě nedaleko Nitry v bývalém Československu. Živil se ostrahou polí před zloději. Když 1. října 1937 zachvátil jeho domek požár, nebyli přivolaní četníci připraveni na obraz hrůzy, který se jim naskytl. Před stavením ležela v bezvědomí zakrvácená a popálená žena, která stále v náručí svírala zraněné nemluvně.

Nedaleko nelidsky sténaly dvě malé postavičky. Byly tak strašlivě popálené, že četníci nemohli v tu chvíli ani poznat, že se jedná o šestiletou holčičku a čtyřletého chlapce. Hrůzám však nebyl konec. V ohořelých troskách muži zákona objevili mrtvolky dvouapůlletých dvojčat, která uhořela ve svých postýlkách. Četníci vyhledali Františka V. a okamžitě ho zatkli. Muž měl totiž ožehlý vous a páchl petrolejem.

Svou rodinu František V. vyvraždil proto, aby mohl žít s patnáctiletou milenkou. V noci se tajně vrátil z pole a rozlil po domě petrolej. Svou ženu, kterou šramot probudil, uhodil sekyrou do hlavy. Pak dům zapálil a zatarasil dveře. Manželka se však ještě probrala, stačila popadnout nejmladšího chlapečka a utéct. Když se chtěla vrátit pro ostatní děti, František V. číhající venku ji znovu praštil sekyrou.

Vrah neprojevil nad svým činem žádnou lítost, a to ani, když mu ukázali jeho dvě děti umírající v nemocnici ve strašlivých bolestech. Vražedný útok nakonec přežila jen manželka a miminko, která z domu stačila vynést. František V. byl odsouzen k trestu smrti a popraven.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.