Chlapci našli v podlaze kostru své matky: Václavu (†36) měli zavraždit Romové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Chlapci našli v podlaze kostru své matky: Václavu (†36) měli zavraždit Romové!

Teprve po šesti letech od mordu našli zavražděné.
Teprve po šesti letech od mordu našli zavražděné. (Shutterstock)

Když se dva mladíci v lednu 1988 po smrti svého otce vydali do opuštěného domku v Kladně, který kdysi patřil jejich rodičům, chtěli jen zjistit, v jakém je stavu. Pod prohnilou podlahou ve sklepě však objevili dvě lidské kostry.

Mladíky v první chvíli ani nenapadlo, že by ostatky mohly patřit jejich matce Václavě A. (†36), která se jim neozvala už od roku 1982. Oba se domnívali, že se svým milencem Miroslavem H. (†27) emigrovala. Antropologická analýza koster však prokázala, že Václava ani Miroslav republiku nikdy neopustili. Někdo je zavraždil a pohřbil ve sklepě.

Václava A. byla rozvedená a nezletilé děti zůstaly v péči jejího exmanžela. Jen její dospělá dcera Jana žila s ní ve starém domku v Kladně. A právě Jana byla v roce 1982 zasnoubená s kubánským dělníkem C. L. P., který se však po rozchodu vrátil na Kubu. Detektivové zjistili, že C. L. P. prodával po kladenských hospodách elektroniku a další věci patřící Václavě A. Vyžádali si proto spolupráci s kubánskými úřady.

Dělník C. L. P. se k dvojnásobné vraždě nejprve přiznal, po poradě s právníkem ale začal tvrdit, že zabíjeli dva neznámí Romové. Detektivové ho však několikrát nachytali při lži. Nakonec C. L. P. definitivně doznal, že svou budoucí tchyni po hádce několikrát udeřil do hlavy kladivem.

Stejným způsobem sprovodil ze světa i Miroslava. Domek pak vyloupil a co bylo možné, prodal. Případ dvojnásobné vraždy byl vyřešen po šesti letech – tehdejší československé úřady předaly vraha k potrestání kubánské justici.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.