Dvacetiletý mladík ubil sekerou batole, aby měl v Praze na prostitutky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dvacetiletý mladík ubil sekerou batole, aby měl v Praze na prostitutky!

Malého Emilka vrah brutálně zavraždil.
Malého Emilka vrah brutálně zavraždil. (Profimedia.cz)

Kvůli penězům na alkohol a prostitutky se neštítil Bedřich Krása (20) v únoru 1925 sekyrou ubít miminko, jeho babičku a Hynka (†19). U soudu se choval cynicky a chladnokrevně. Věděl totiž, že podle tehdejších zákonů nemůže dostat trest smrti…

Mlynář Martin Majdl z Rajského údolí u Klatov zažil 1. února 1925 nejděsivější narozeniny v životě. Ráno dne, kdy mu bylo dvaačtyřicet let, vyrazil se svou ženou Marií a sestrou Terezií do kostela. Doma zůstala jeho matka, která se starala o devítiměsíčního vnoučka Emila. K ruce jí byl čeledín Hynek.

Nepřítomnosti hospodáře využil vrah. Do mlýna přišel vyzbrojený sekyrou a okamžitě zaútočil na starou paní. Potom sekerou ubyl čeledína a nakonec zakrvácenou zbraň obrátil i proti bezbrannému miminku, které ho nijak neohrožovalo a ani ho nemohlo později popsat. Ve mlýně ukradl přes tři tisíce československých korun.

Při pátrání po trojnásobném vrahovi pomáhal i psovod se svým čtyřnohým svěřencem. Četníci na radu policejního rady schovali rukavici do lahve, a vytvořili tak jednu z prvních pachových konzerv v dějinách československé kriminalistiky. Dopadený Bedřich Krása krvavé peníze utratil za prostitutky v Praze. U soudu neomaleně připomínal, že coby neplnoletý nemůže dostat trest smrti. Zletilosti se tehdy totiž dosahovalo v jedenadvaceti letech. Krása nakonec dostal za trojnásobnou vraždu dvacet let vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.