Lubošek (5) beze stopy zmizel z pískoviště | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Lubošek (5) beze stopy zmizel z pískoviště

Lubošek si odešel hrát na písek a zmizel.
Lubošek si odešel hrát na písek a zmizel. (Shutterstock.com)

Zmizení pětiletého Luboše Bednára patří k největším záhadám v dějinách československé kriminalistiky. Chlapeček se vydal v srpnu 1988 se svými bratry na pískoviště před domem v rodném Púchově na západě Slovenska. Domů už se nikdy nevrátil. Zmizel doslova beze stopy...

V neděli 27. srpna 1988 poslala maminka Luboše a o rok staršího Stanislava, aby si hráli na hřišti pod okny. Stanislav měl navíc na starosti i tříměsíčního brášku Bronislava, kterého vozil v kočárku. V poledne, kdy měli chlapci přijít na oběd, se však vrátil jen Stanislav s miminkem. Luboš s ním nebyl... Matka ho okamžitě vyrazila hledat, ale jediné, co se dozvěděla, bylo, že si »Luboš odešel hrát za panelák«. To byla poslední informace o malém chlapci.

Okamžitě se rozjela obrovská pátrací akce, do níž se zapojili kromě příslušníků VB i vojáci a dobrovolníci. Zpřísnily se kontroly na hranicích. V Púchově snad nebyl čtvereční metr, který by zůstal neprohledaný. Otevíraly se dokonce i staré hrobky na místním hřbitově. A přesto se nenašla jediná stopa.

Chlapec jako by se vypařil. V květnu 2003 se prověřovala možnost, zda nebyl Luboš unesený do Jihoafrické republiky, ale tato možnost se nepotvrdila. Osud Luboše Bednára, jemuž by nyní bylo třicet let, zůstává stále zahalen tajemstvím. Kriminalisté se přiklánějí k možnosti, že se nejspíš stal obětí zločinu. Pravdu se ale nejspíš nikdy nedozvíme…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.