Hrůza jako v »Zemanovi«: Těhotnou milenku hodil do studny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrůza jako v »Zemanovi«: Těhotnou milenku hodil do studny

Milenku uškrtil a hodil do studny.
Milenku uškrtil a hodil do studny. (Aha!: Petr NOVOTNÝ)

Nemanželské dítě představovalo na počátku minulého století nemalý problém. A proto patřila vražda těhotné milenky za první republiky v bývalém Československu k běžným zločinům. Pokud při pitvě vyšlo najevo, že byla zavražděná těhotná, byl otec nenarozeného dítěte vždy prvním podezřelým.

Hospodář Antonín R. z vesničky na západním Slovensku spustil 7. října 1938 jako každý den okov do veřejné studny na návsi. Tentokrát se však nádoba o něco zarazila. Antonín R. nahlédl do hlubiny a uviděl, že ve vodě plave bezvládné tělo.


Když obyvatelé nešťastnici vytáhli, zjistili, že jde o místní dívku Bertu H. Soudní lékař při pitvě odhalil, že neprovdaná Berta byla těhotná. Nabízela se možnost, že zvolila dobrovolný odchod ze života a skokem do studny se chtěla vyhnout osudu svobodné matky.  Jenže proti sebevraždě mluvily fialové otisky na krku. Vrah netušil, že po smrti se otlaky po škrcení zvýrazní a změní se v tmavé modřiny.


Četníci šli ihned za mužem, s nímž Berta chodila. Mladík dlouho zapíral, ale nakonec se přiznal, že Bertu vlákal do stodoly, kde ji zardousil. Poté ji hodil do studny a doufal, že se budou všichni domnívat, že si dívka sáhla na život sama.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.