Otec ubil osmiměsíčního chlapečka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Otec ubil osmiměsíčního chlapečka!

Otec ukradl syna z kočárku a pak ho zabil. Nechtěl platit alimenty.
Otec ukradl syna z kočárku a pak ho zabil. Nechtěl platit alimenty. (Aha! – Karel Kopáč)

V roce 1985 otřásl tehdejším Československem případ únosu a vraždy osmiměsíčního chlapečka, který zmizel i s kočárkem od nákupního centra. Malý Radovan doplatil na to, že byl nemanželský a jeho otec se ho chtěl zbavit, aby nemusel platit alimenty.

Radoslavova matka Etela H. (35) se vydala 15. listopadu 1985 na nákup do střediska Central v městečku nedaleko Bratislavy. Kočárek se spícím miminkem zaparkovala před obchodem, jak se to tehdy zcela běžně dělalo. Cestou po schodech zaslechla krátký pláč, ale předpokládala, že chlapečka pohoupal někdo z kolemjdoucích. Když se však po chvilce vrátila i s nákupem, kočárek na místě nebyl.

Kriminalisté zjistili, že Etela H. vede soudní spor o určení otcovství se svým sousedem Peterem Z. Ženatý muž si s Etelou začal milostný románek, který ale nezůstal bez následků. Když se o milence dozvěděla Peterova žena, odstěhovala se i s dětmi ke svým rodičům.  

Po odvysílání mimořádné pátrací relace v televizi se přihlásila svědkyně, která si všimla muže odpovídajícího popisu Petera Z., jak hrubým způsobem hodil miminko na zadní sedadlo svého trabantu. Muže se podařilo najít až druhý den ráno, byl však v bezvědomí po záměrné otravě metanolem.

Vyslechnout ho bylo možné až večer. Peter Z. přiznal, že chlapečka unesl a popsal místo, kde ho nechal. Přestože tvrdil, že byl malý Radko naživu, když ho opouštěl, kriminalisté chlapečka našli s proraženou lebkou v jutovém pytli. Peter Z. byl za vraždu syna odsouzen ke třinácti a půl roku vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.