Vězeň měl "krásný" sen o vraždě, tak se rozhodl si ho na spoluvězni splnit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vězeň měl "krásný" sen o vraždě, tak se rozhodl si ho na spoluvězni splnit

Útokem na spoluvězně si mladík pobyt v cele prodloužil o osm let.
Útokem na spoluvězně si mladík pobyt v cele prodloužil o osm let. (Shutterstock.com)

V červenci 1988 pracovali odsouzení ve věznich v Plzni-Borech jako každý den v knihvazačské dílně. Náhle jeden z nich R. Z. (20) vytáhl skrytou žiletku a zcela bezdůvodně zaútočil na svého kolegu J. T. (21).     

R. Z. byl jako v tranzu a snažil se ostřím za každou cenu zasáhnout tepnu. Oběti útoku rychle přispěchali na pomoc ostatní vězni, a tak se mu to nepodařilo. J. T. skončil v nemocnici a ze zranění se vyléčil.

Dozorci ani kriminalisté nedokázali dlouho přijít na to, proč R. Z. zaútočil. Se spoluvězněm neměl žádné spory. Do vězení se dostal proto, že napadl kladivem jiného mladíka. O útoku na spoluvězně J. T. vypověděl, že se mu v noci zdál vzrušující sen, v němž někoho bodal. Ráno se rozhodl své představy vyplnit. Žiletku u sebe nosil už delší dobu. Kontrolu vždy obešel tím, že žiletku skryl do úst.

Znalci zjistili, že R. Z. nikdy neměl pohlavní styk se ženou. Mladý panic sice nebyl podle testů přímo homosexuálně orientován, ale příliš mu nezáleželo na pohlaví případného sexuálního objektu. Pro vzrušení u něj bylo klíčové vidět krev. Pak bylo jedno, jestli pobodá ženu nebo muže. Za pokus o vraždu byl odsouzen k osmi letům vězení.







Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.