Růžena se nevrátila domů z diskotéky: Sadistický voják ji znásilnil a ubil kamenem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Růžena se nevrátila domů z diskotéky: Sadistický voják ji znásilnil a ubil kamenem!

Vrah dvou žen miloval zbraně.
Vrah dvou žen miloval zbraně. (Shutterstock.com)

Smrt Růženy V. znásilněné a zavražděné v červenci 1990 nedaleko Rozvadova dávali místní do souvislosti s nárůstem kriminality po amnestii tehdejšího prezidenta Václava Havla (†75). Ukázalo se však, že nitky případu vedou hlouběji do minulosti. Vrah mladé ženy nezabíjel poprvé...

Růžena V. byla známa jako slušná dívka. Nestřídala známosti a na rozdíl od kamarádek se nenechávala zlákat financemi sexuchtivých německých turistů. V den své smrti byla na diskotéce, kde sice tancovala s cizinci, pak ale odešla spořádaně na vlak. Domů však už nedorazila. Její bezvládné tělo leželo nedaleko tahu na Rozvadov. Růženu V. vrah ubil kamenem a znásilnil.

Kvůli vraždě byl sestaven speciální policejní tým, který se zaměřil i na místní kasárna. Dozorčí roty detektivům sdělil, že si není vědom ničeho výjimečného. Snad jen, že vojín M. S. se vrátil z vycházky později a celý od bláta, ačkoliv bylo sucho... Podezřelého vojína měli zadržet detektivové z Ostravy, protože mezitím odjel domů na »opušťák«.

A ti si vzpomněli, že mají mezi nevyřešenými případy vraždu mladé ženy Dáši K. z roku 1988, která byla provedena úplně stejným způsobem jako útok na Růženu V. O náhodu nešlo. Vojín M. S. se při výslechu přiznal nejen k vraždě Růženy V., ale i k dva roky starému mordu Dáši K. Psychiatři u něj diagnostikovali sadismus, ženu si musel úchylný voják podmanit násilím. Za obě vraždy byl odsouzen k čtrnácti a půl roku vězení a ochranné sexuologické léčbě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.