Opilý otec znásilnil a zabil manželku, zatímco vedle ní spala dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilý otec znásilnil a zabil manželku, zatímco vedle ní spala dcera

Holčičce zabil maminku táta v době, kdy vedle ní spala. (ilustrační foto)
Holčičce zabil maminku táta v době, kdy vedle ní spala. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Smrt mladé ženy K. R. (22) byla už od počátku podezřelá, protože oběť, která zemřela náhle ve spánku, byla zcela zdravá. Až po osmi měsících obvinili detektivové z vraždy jejího manžela. Ten ji v posteli udusil. Šokující bylo, že vedle ženy spala v době vraždy jejich roční dcerka.

Matka malé holčičky si šla 14. prosince 1975 jako každý večer lehnout, rána už se však nedožila. Její manžel J. R. vypověděl, že když se v noci vrátil z hospody, šel do ložnice za svou ženou a zeptal se, jestli si k ní může lehnout. Ta mu odpověděla, že ne, protože u ní spí jejich dcerka. J. R. si tedy ustlal v obýváku. Ráno ho probudila dcera. J. R. šel do ložnice a zjistil, že je manželka mrtvá.

Pitva K. R. prokázala, že žena zemřela na otok mozku a plic, nejspíš způsobený nedostatkem kyslíku. Zajímavé z kriminalistického hlediska však bylo, že mrtvá měla pohmožděniny v obličeji naznačující zápas. Kriminalisté postupně vyloučili různé varianty – například tu, že by matku mohlo zabít batole, kdyby si na ni ve spánku nechtěně lehlo. Zdravý dospělý člověk by se takto udusit nenechal.

Detektivové tedy uhodili na manžela mladé maminky. Ten nakonec připustil, že když se vrátil opilý z hospody, zatoužil po sexu. Snažil se k němu přimět svou ženu, ale ta se bránila. Ústa a nos jí zakryl údajně proto, aby nekřičela. Po celou dobu spala na lůžku i roční holčička.

J. R. byl odsouzen k šesti a půl roku vězení, úmysl zabít manželku se mu prokázat nepodařilo. Při pitvě vyšlo najevo, že K. R. byla čerstvě těhotná...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.