Učitelce Ludmile usekl hlavu její kolega z kabinetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Učitelce Ludmile usekl hlavu její kolega z kabinetu!

Fotografie
Fotografie (internal)

V lednu roku 1905 spěchala učitelka Ludmila Volfová lesní pěšinou nedaleko obce Pozdeň. Do městečka Slaný na Kladensku, kam měla namířeno, však už nikdy nedorazila. A za její vraždu byl nejspíš neprávem odsouzen mentálně zaostalý tulák.

Ludmila Volfová byla ubodána 28. ledna 1905. Vrah zaútočil s mimořádnou brutalitou, jednou ranou ženě přeťal míchu a prakticky oddělil hlavu od těla. Další rány pak směřovaly do oblasti hrtanu. Žena byla na místě mrtvá.
Četníci prohledali slánské lesy a v nedaleké cihelně objevili dva tuláky, jeden z nich byl zakrvácený a našli u něj i nůž. Jeho stopy byly navíc i na místě činu. Ačkoliv se nedalo přesně určit, jak jsou otisky podrážek staré, případ se zdál být vyřešený. Mentálně zaostalý muž však stále neochvějně tvrdil, že nikoho nezavraždil.
Později se přiznal, že krev pocházela ze srny, kterou upytlačil a ze strachu před postihem to nepřiznal. Soud mu však neuvěřil a odsoudil ho k testu smrti. Později byl verdikt změněn na doživotí v těžkém žaláři, kde prožil ještě čtyřicet let. Dokonce i na smrtelné posteli však muž prohlásil, že je nevinen.
Naopak jiný umírající prý využil možnost ulevit svému svědomí. Ve slánské nemocnici hospitalizovaný bývalý učitel se prý roku 1945 těsně před smrtí přiznal, že Ludmilu Volfovou zavraždil právě on. Byl do ní totiž zamilovaný, ale ona jeho návrhy odmítala.   
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.