Těhotné Aničce zasekl přítel motyku do hlavy! Nechtěl se ženit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Těhotné Aničce zasekl přítel motyku do hlavy! Nechtěl se ženit

Na půdě, kde Josef přespával, usmrtil i nebohou Aničku.
Na půdě, kde Josef přespával, usmrtil i nebohou Aničku. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Když mladičká služebná Anna P. roku 1923 náhle zmizela, mysleli si její sousedé, že odešla sloužit do Bratislavy. Nebohá dívka však rodnou obec nikdy neopustila. Její tělo tlelo v mělkém hrobě, kam jej zahrabal zákeřný vrah. Teprve po třinácti letech se zavražděná dočkala spravedlnosti.

Anna P. žila v Německém (dnes Nitrianském) Pravnu v tehdejším Československu. Osiřelá chudá dívka neměla žádné příbuzné, takže když zmizela, nikdo po ní nepátral. Šířily se ale různé řeči. Četníci se rozhodli učinit fámám přítrž a zjistit, kam Anna P. doopravdy odešla. Jenže narazili. Po dívce se slehla zem, jejich kolegové po celé zemi o ní neměli žádné zprávy.

Četníci vyslechli svědky z Německého Pravna a zjistili, že Anna měla být v době zmizení těhotná. Podezřelé bylo, že se její tehdejší milý, kočí Josef T., odstěhoval zhruba v té době, kdy se po Anně slehla zem. Četníci ho roku 1936 vypátrali a uhodili na něj, co s dívkou udělal. Josef se nejprve bránil, ale po několikahodinovém výslechu přiznal, že své těhotné děvče zavraždil. Anna ho tlačila k sňatku, a tak se rozhodl, že se jí zbaví. Josef spával v patře stodoly. Když k němu nic netušící Anna po žebříku lezla, oslnil ji svítilnou a motykou jí prorazil lebku. Tělo zakopal v zahradě. „Pro jednu ženskou naděláte řečí. Však jich je na světě dost,“ prohlásil otrlý vrah u soudu. Za svůj krutý čin si vysloužil dvanáct let káznice.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.