Matka omylem ubodala svou dceru (†7)! Nevěděla o tom! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Matka omylem ubodala svou dceru (†7)! Nevěděla o tom!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zapeklitý případ tragické smrti školačky Márie K. (†7) z Galanty v tehdejším Československu zamotal hlavu kriminalistům v srpnu 1961. V pitevně se ocitlo zkrvavené tělíčko dívky se třemi bodnými ranami na zádech. Zemřela na vykrvácení do hrudníku a břicha, měla zlomené žebro a přetrženou pohrudnici. Neštěstí nahlásila vyděšená matka dívky. Na kriminalistech bylo zjistit, jak a proč dívka zemřela. Zoufalou mámu nepodezírali, zpočátku chyběla i vražedná zbraň…

Vyšetřovatelé nejprve řešili verzi, že školačku smrtelně poranila skupina dívek, které se s Márií na ulici porvaly. Děvčata holčičku praštila laťkou a sešvihala prutem. Svědkové ale vypověděli, že po bitce Mária bez problémů utíkala směrem k domovu a nejevila známky zranění. Pátrání proto zúžili na okruh rodiny. Propátrali okolí domu a objevili nákupní tašku, v níž byl zakrvavený kuchyňský nůž. Po bližším zkoumání bylo jasno! Výsledek pátrání byl ale šokující!

„Na boční a spodní straně tašky byly tři díry a pitva prokázala, že mrtvá měla na pravé straně zad tři otvory! Matka se pod tíhou důkazů přiznala. Na dceru jsem byla rozzlobená, protože se pobila s dětmi a byla celá špinavá. Když přede mnou začala utíkat, dohonila jsem ji a praštila ji několikrát taškou po zádech. Nevěděla jsem, že je v ní nůž,“ plakala matka. Jak se ukázalo, žena o noži skutečně neměla ani ponětí. Nůž v tašce zůstal poté, co ho k vyřezávání kukuřičných klasů na poli používal Máriin starší bratr. Mária tak doplatila na osudnou chybu své matky.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.