Žumpa skrývala děsivé tajemství: Tlející mrtvolu zavražděného Táborského | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Žumpa skrývala děsivé tajemství: Tlející mrtvolu zavražděného Táborského

Fotografie
Fotografie (internal)

Snažil se vymyslet si takové alibi, aby na něj policie nepřišla, jenže čím víc chtěl »být z obliga«, tím víc bylo kriminalistům jasné, že vraždu spáchal právě on, a nepotřebovali k tomu ani důkazy…

Jan Malaník se stal po druhé světové válce vedoucím velkoobchodu s textilem v Praze a začal obchodovat s trhovcem Karlem Táborským. Protože Malaník musel často kvůli pracovním povinnostem pobývat v Aši, pozval sem i svého obchodního partnera Táborského. Ten si od něj měl koupit zboží v hodnotě 90 000 Kčs. Vrátit do Prahy ke své manželce se měl po třech dnech, jenže místo něj přišel telegram od Malaníka: „Táborský vůbec nepřijel.“

Manželka pohřešovaného oznámila vše policii a ta začala vyšetřovat. Ačkoli výpovědi manželky Táborského, ženy Malaníka i jeho samotného vrhaly stín podezření právě na Malaníka, podezřelý stále trval na tom, že Táborský do Aše nedorazil, a to i když policisté nacházeli usvědčující důkazy jako například oblek se zapranou krví.

Malaník se přiznal až poté, co v žumpě objevili tělo Táborského. Trhovce prý zabít neplánoval, ale když mu při jejich schůzce v Aši ukázal »balík« peněz, zmocnila se ho touha Táborského zavraždit a oloupit, aby se tak dostal z dluhů. Malaník byl po 16 dnech od vraždy zavřen do chebské věznice, kde se o několik dní později oběsil.

Znáte okolnosti tohoto případu?Napište na aha@ahaonline.cz

 

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.