Stejně jí zabiju, řekl u soudu neúspěšný vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stejně jí zabiju, řekl u soudu neúspěšný vrah!

Nůž, kterým chtěl partnerku zavraždit.
Nůž, kterým chtěl partnerku zavraždit. (Profimedia.cz)

Nedokázal se smířit s rozchodem a jednou své přítelkyni řekl: »Když nechceš mě, nebudeš mít nikoho!«. Jeho partnerka A. Z. na výhrůžku zapomněla. Když mu ale v lednu 1976 oznámila, že se s ním definitivně rozchází a už žádné zpět nikdy nebude, A. U. vzal nůž s 10cm ostřím a začal ženu bodat.

Svou přítelkyni podnapilý muž napadl nožem na ulici, když odcházela z jeho bytu. A zezadu. Nejprve jí uštědřil několik ran do zad, následně i krku a hrudníku. „Nikam nepojedeš, vím, že tam máš frajera,“ popsali jeho slova při útoku svědci. Ti také nebohé přivolali záchranku. Jen díky rychlé operaci útok přežila. Jen co ji sanita odvezla, svoji bývalou lásku proklel a se slovy »Já ji stejně zabiju« se nechal  zatknout policií.

Soud A. U. poslal za pokus o vraždu na 11 let do vězení. To se mu nelíbilo a podal odvolání. Soudce mu však nevyhověl: „Pro úmysl usmrtit A. Z. svedčí i fakt, že A. U. již v době před spácháním činu věděl, že A. Z. odmítá další soužití s ním a definitivně se s ním rozešla pro jeho předchozí agresivní chování,“ zkonstatoval a trest potvrdil.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.