Dva měsíce spal v posteli vedle tlející manželky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dva měsíce spal v posteli vedle tlející manželky

Fotografie
Fotografie (internal)

Když vedoucí pošty z obce Velká Hleďsebe na Mariánskolázeňsku volala na policii, že si důchodkyně Růžena K. už podruhé  nevyzvedla penzi, netušila, co naleznou policisté v domku postarších manželů. Vedle hlady vyčerpaného Václava K. ležela v manželské posteli jeho již téměř dva měsíce mrtvá manželka Růžena.

Manžele našla policejní hlídka z Mariánských Lázní v ložnici jejich domku 11. března 1980. Václav K. byl přikrytý peřinou až po bradu a na nic neragoval. Pohnul se, až když na něj muž zákona sáhl. Ale jediné, co policisté rozuměli, bylo: „Jíst… Kousek chleba!“ Na druhé půlce manželské postele ležela pod peřinou schovaná mrtvá Růžena.

Václav ze sebe jenom nesouvisle vyrážel: „Nechte mně ji tady.“ Vyšetřovatelé zjistili, že Růžena bezmála již před půldruhým měsícem umřela na mozkovou mrtvici. Dědeček s pokročilou sklerózou se o sebe neuměl sám postarat a i když byl hlady polomrtvý, od své milováné ženy se nedokázal odpoutat. Kromě ztráty paměti u něj lékaři zjistili extrémní citovou závislost na manželce. Nakonec byl umístěn do psychiatrické léčebny v Dobřanech.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište naaha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.