Servírka půjčovala byt homosexuálům. Pak jednoho našla mrtvého sedět na židli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Servírka půjčovala byt homosexuálům. Pak jednoho našla mrtvého sedět na židli!

Fotografie
Fotografie (internal)

„V bytě, kde žiji s matkou, jsem našla mrtvého kamaráda, taxikáře Pavla,“ popsala s pláčem policistům v noci 8. srpna 1979 Helena P. z Prahy 1. „Byl u mě na návštěvě, díval se na televizi, když jsem se vrátila z práce, seděl na židli a byl mrtvý,“ dodala servírka s tím, že nejde o jejího přítele. Pavel byl totiž homosexuál.

Kriminalisté se okamžitě vydali po stopách jeho dvou milenců – Petra K. (20) a Luďka V. a po výsleších začali rozmotávat milostný trojúhelník.

Petr policistům řekl, že se s Pavlem seznámil před více než rokem ještě jako student 3. ročníku učiliště a začali spolu udržovat milostný poměr. Taxikář byl při penězích, a tak si mladého »kolouška« vydržoval, kupoval mu oblečení, platil v restauracích. Pak ale odešel na vojnu a Pavel si našel dalšího mladíčka – Luďka.

Když se to Petr dozvěděl, pokusil se o sebevraždu a z armády byl 18. dubna 1979 propuštěn. Po návratu zjistil, že sexuální schůzky Pavla s Luďkem pokračují a milovaného Pavla proto napadl. Útok jejich lásku paradoxně utužil, začali se opět pravidelně vídat v bytě Heleny P. Vše klapalo až do osudného setkání 8. srpna, kdy se opět provalil další Pavlův úlet s Luďkem. Když mu ho Petr začal vyčítat, prý mu odpověděl: »Dokud si tě platím, musíš poslouchat!«. To mladého muže rozzuřilo natolik, že svoji lásku ubil vázou a nakonec několikrát bodl do břicha.

Soud mladého homosexuála poslal na 12 let do vězení.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.