Mladík (25) pozval dvě dívky (†22 a †24) na víno: Obě znásilnil a zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mladík (25) pozval dvě dívky (†22 a †24) na víno: Obě znásilnil a zabil!

Fotografie
Fotografie (internal)

„V křoví mezi železničním náspem a plotem restaurace leží dvě mrtvé ženy,“ oznámila M. J. odpoledne 15. září 1979 policistům v Bratislavě. Po těle a zejména na hlavě měly ženy zranění po úderech a modřiny od škrtidla.

Pitva potvrdila, že byly uškrceny před dvěma dny a měly alkohol v krvi. Podle podobizen zveřejněných v médiích kriminalisté zjistili, že jde o V. M. (†22) a O. H. (†24).

Mladé ženy se 12. září objevily na oslavě kolegyně, po sklence vína vyrazily jinam. Byly pozvány třemi muži na víno, jeden z nich, Š. P. (25), je poté pozval k sobě domů. Po čase O. H. řekla, že je unavená, a muž jí nabídl, ať přespí v ložnici. Tam si k ní ale přisedl a neúspěšně se dožadoval sexu. Vzal proto pásek od županu a ženu uškrtil.

V. M. vedle poslouchala rádio a nic neslyšela. Vrah se k ní vrátil a chvíli spolu tančili, i ona se pak chtěla uložit ke spánku. Násilník opět požadoval sex a neuspěl, tak se na ni vrhl a dvakrát ji znásilnil. Poté jí omotal pásek kolem krku a vlekl ji ven. Žena mu utekla, muž ji ale chytil a uškrtil ji. Pak na místo přinesl i druhé tělo.

Policisté ho dopadli pouhých pět dní po vraždách. Ženatý Š. P. nesnášel, když mu ženy sex odmítaly a i dříve si ho několikrát agresivně vynutil. Znalci u něho nezjistili sexuální poruchu, šlo jednoznačně o egoistické chování. Za své bezcitné činy dostal trest smrti.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.