Nedaleko kina našli placentu a mrtvé novorozeně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nedaleko kina našli placentu a mrtvé novorozeně

M. M. dítě nechtěla, protože se rozešla se svým přítelem.
M. M. dítě nechtěla, protože se rozešla se svým přítelem. (Profimedia.cz)

Mrtvolku novorozené holčičky objevily děti uprostřed hry v polovině dubna 1963 v jímce pro odpadky u kina ve Stodě na Plzeňsku. Děťátko bylo částečně ponořené do vody, ručičky mělo zkřížené na prsou, nožičku pokrčenou k bříšku. Asi 50 cm od mrtvolky ležela placenta s pupeční šňůrou neoddělenou od dítěte. To je další ze smutných příběhů z archivu kriminalistů.

Holčička měla vlásky, měřila 50 cm a vážila 3,5 kila. Podle lékaře krátkou dobu po porodu žila, a dokonce se nadýchla. Na těle neměla žádné stopy násilí. Zadusila se vodou. „Dítě zemřelo asi před 18 hodinami,“ upřesnil doktor.

V hledáčku kriminalistů záhy uvízla M. M. (18), která žila s rodiči nedaleko místa nálezu. Dívka ale policistovi sdělila, že těhotná nebyla a že stále chodí do práce. Její výpověď potvrdila také maminka s babičkou, a tak kriminalisté prověřovali další mladé ženy. Vyšetřování je však znovu přivedlo k M. M. Jejím kolegyním se totiž zdálo, že mohla být těhotná.

Při novém výslechu se M. M. přiznala. Dítě nechtěla, protože se rozešla se svým milým Miroslavem V., který se v poslední době hodně opíjel. Během těhotenství si břicho stahovala pásem, a tak si ničeho nevšimli ani rodiče. V kritický den byla doma sama.

„Chtělo se mi na malou. Záchod je na dvorku, a tak jsem šla na kbelík s vodou v chodbě. Při tom došlo k porodu,“ vypověděla mladá žena. Dítě spadlo do kbelíku. Prý ho neslyšela. Chodbu pak uklidila, tělíčko dcerky vylila i s kýblem do odpadků a šla spát. Druhý den ráno odešla jakoby nic do práce. Matka skončila ve vězení.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.