Školačka (†14) spáchala sebevraždu, protože se jí smál učitel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Školačka (†14) spáchala sebevraždu, protože se jí smál učitel

Fotografie
Fotografie (internal)

Zoufalá láska a ponižování! Takové byly motivy pro tragický konec života školačky Zuzany (†14) z Plzně, která si 3. prosince 1963 vzala život kvůli učiteli. Dívka byla do učitele zamilovaná, on ale její city neopětoval. I fakta o smutných prvních láskách jsou uložena v policejních archivech.

Učitel zamilovanou dívku dokonce před celou třídou zesměšňoval! Věděl, že je jeho žačka citově labilní a věděl i to, že už se jednou o sebevraždu neúspěšně pokusila. Tehdy spolykala léky a pak se léčila na psychiatrii.

Když pak jednoho dne přišla do školy v depresivním stavu a při zkoušení ze zeměpisu dostala pětku, učitel se rozzlobil a řekl jí, že se měla zabít doopravdy a nemusela by nyní otravovat lidi. To byla pro nešťastnou dívku poslední rána… Rozhodla se zabít.

Po škole ještě mluvila se spolužačkou, svěřila se jí, že si něco udělá. Po cestě také dívce řekla, že kdyby umřela, ať jí koupí aspoň věnec.  Kamarádka to považovala za žert. Zuzana došla domů a počkala, až její mladší sestra Luďka odejde do kroužku. Pak si pustila plyn. Mrtvolu mladé dívky objevila na gauči sestra po příchodu domů. 

Na stole ležel i dopis na rozloučenou. „Luďko, okamžitě vyvětrej, je zde plyn. Mamce a taťkovi řekni, ať se na mě nezlobí. Učiteli řekněte, aspoň ať jde na pohřeb a aby mě politoval,“ končí dopis nešťastná dívka.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.