Žárlivý Ladislav navlékal pás cudnosti a přivazoval ji řetězem k posteli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žárlivý Ladislav navlékal pás cudnosti a přivazoval ji řetězem k posteli

Fotografie
Fotografie (internal)

Surový tyran Ladislav V. svou manželku brutálně mlátil, přivazoval ji k posteli řetězem a dokonce jí vlastnoručně vyrobil pás cudnosti, který ji nutil nosit. Co na tom, že žena měla stehna rozedřená do krve, hlavní bylo, že mu nemohla být nevěrná... Deník Aha! přináší další děsivý kriminalistický příběh z minulosti.

»Nevěrná mi nebudeš!« Taková představa se urodila v chorém mozku Ladislava V. Trpěl schizofrenií a měl utkvělou představu, že s jeho o sedm let starší ženou chce neustále někdo souložit. Na vše se přišlo v první polovině roku 1963. Tehdy byl Ladislav umístěn do psychiatrické léčebny v Brně, a to na doporučení vlastního lékaře.

Manželka pak policii popsala jeho hrůzné chování: „Rozvod jsem nikdy nežádala a nežádám, protože bych nikdy nechtěla tváří v tvář proti němu svědčit, neboť by mě jeho hrozná msta neminula. Ani zvíře by to nevydrželo, kdyby bylo tak dlouho pro nic za nic mučeno. Ale já trpěla mlčky, přestože jsem pod ranami mohla kolikrát sotva popadnout dech a plechový pás ryjící moje slabá stehna měl být moje vykoupení. Mně i své matce vyhrožoval, že jestli jej dáme zavřít, že se za půl roku vrátí, nás i s harantama pobije a půl obce zapálí.“

Policisté dalším šetřením prokázali, že Ladislav dokonce mnohonásobně znásilnil manželčinu matku, tedy svoji tchyni! Lékařům se psychicky narušený muž svěřil, že poslouchá hlasy, které mu našeptávají, že je mu manželka nevěrná, a proto bylo potřeba jí nasadit pás cudnosti. Psychiatři se shodli na tom, že trpí pokročilou schizofrenií a všechny své skutky si neuvědomuje. Z blázince už nikdy nevylezl a do konce života byl na prášcích...

VÝZVA AHA!: Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.