Mrtvá mezi liščími norami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvá mezi liščími norami

Fotografie
Fotografie (internal)

Liščí nory v lese hledali myslivci z obce Jadruž na Tachovsku v květnu 1946. Při postupu terénem našli šokovaní muži mrtvolu mladé dívky. Byla zjevné, že zemřela násilnou smrtí.

Ačkoliv byla doba rok po válce stále rozbouřená, kriminalisté tehdejšího Sboru národní bezpečnosti poměrně rychle zjistili totožnost mladé nešťastnice. Šlo o Marii J. z okresu Strakonice. O smutném případu informoval deník Svobodné Slovo 16. května 1946.
Před dvěma měsíci Marie, svobodná dívčina, vyrazila z domova na Strakonicku do západních Čech. A to za svým milým, se kterým měla, jak si aspoň myslela, vážnou známost.

 

Od té doby ji už nikdo neviděl. Orgány SNB ji vedly jako nezvěstnou osobu. V téže době byl muž, osídlenec pohraničí, za kterým se Marie J. na Tachovsko vydala, zatčen příslušníky SNB. Šlo zřejmě o pěkného lumpa, vyšetřovatelé mu předestřeli obvinění z celé řady majetkových trestných činů. „K nim přibylo nyní podezření, že zavraždil Marii J.,“ uvedlo Svobodné Slovo. Muž chtěl zřejmě v pohraničí začít nový život a vdavekchtivá dívka se mu do něj nehodila.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.