Otrávil se kvůli sázce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Otrávil se kvůli sázce!

Muž se upil k smrti.
Muž se upil k smrti. (Blesk - Martin Pekárek.)

Těžkou otravu alkoholem se smrtelným následkem si sám přivodil dělník Jan Z. z obce Bruzov ve Slezsku. V hostinci ve Frýdku vypil v březnu 1932 neuvěřitelné množství alkoholu, které jeho organismus jednoduše nemohl snést. Proto zemřel.

O události informoval deník Večer 15. března 1932. Jak napsal, v hostinci se sešel dělník Jan M. s manželkou a zmíněný Jan Z., také s paní. Společnost vypila skoro dva litry borovičky. A v té době se Jan Z. začal chvástat, že »za padesát korun vypije ještě litr kořalky a půjde rovně jako po provázku«.

Nakonec došlo k sázce o to, zda Jan Z. vypije půl litru silné, míchané lihoviny zvané »aljaška«. Skutečně ji vypil a navíc si poručil ještě dvě piva. Jenže těsně před půlnocí spadl ze židle na zem a zůstal nehybně ležet. Ostatní přítomní ho odnesli domů, aniž by k němu zavolali lékaře. To udělala vyděšená paní Z. až třetího dne, když se její muž stále neprobíral z kómatu. Ve frýdecké nemocnici pak Jan Z. zemřel na otravu alkoholem. Vyhranou sázku už si užít nestačil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.