Školáci se otrávili hasicí pěnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Školáci se otrávili hasicí pěnou

Kluci blbnuli s hasicím přístrojem.
Kluci blbnuli s hasicím přístrojem. (Ilustrační foto ara)

Mimořádně smutná událost se stala v květnu 1966 v Přestavlkách na Mladoboleslavsku. O život tam zcela zbytečně přišli dva místní školáci J. B. (†8) a J. M. (†8). Byla to zcela zbytečná a téměř neuvěřitelná tragédie.

Jak napsal 13. května tehdejší deník Rudé právo, oba kamarádi byli od 7. května pohřešováni a pátrala po nich bývalá Veřejná bezpečnost. Hledali je samozřejmě i jejich rodiny a také řada občanů obce. Až po čtyřech dnech byli oba kluci nalezeni. Bohužel mrtví, a to v uprázdněném bytě na tehdejším státním statku v Přestavlkách, kam poměrně snadno vlezli otevřenými okny. „V místnosti po sobě z rozpustilosti začali stříkat z tetrachlorových hasicích přístrojů, které tam byly umístěny. Při této nebezpečné zábavě si vzájemně hasicí tekutinu nastříkali do obličeje a úst. Zřejmě ji oba polkli a přivodili si smrtelnou otravu,“ uvedl list.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.