Na žárlivou choť zaútočil sekerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Na žárlivou choť zaútočil sekerou

Manželce záletník domlouval sekerou.
Manželce záletník domlouval sekerou. (Ilustrační foto ara)

Případ nedokonaného pokusu vraždy vyšetřovali četníci od 2. března 1932 v obci Kyblary na někdejší Podkarpatské Rusi. Gazda Ladislav F. tam několikrát udeřil do hlavy sekerou svou manželku. Přežila a s velmi těžkými zraněními byla převezena do užhorodské nemocnice.

Byl to případ neustále žárlící ženy a vesnického záletníka. Deník Večer 3. března 1932 informoval: „Dotyčná pozorovala, že muž v citech k ní ochladl a zamiloval se do hezkého místního děvčete. Počala muži předhazovati tento poměr a byly z toho skoro denně hádky. Ve středu 2. 3. došlo mezi manželi opět k hádce, při níž F. popadl sekeru a ženu několikrát udeřil do hlavy.“
Těžce zraněná paní F. zůstala naštěstí při vědomí a začala volat o pomoc. Vzápětí se do stavení manželů F. seběhli sousedé, Ladislava odzbrojili a předali ho narychlo přivolaným četníkům. Jeho choť dopravili do užhorodské nemocnice. Podle tiskové zprávy tam »zápasila se smrtí«. Zda vražedný pokus přežila, není známo. Záletný Ladislav F. skončil před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.