Zavraždil exmanžela své družky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zavraždil exmanžela své družky

Žena si našla mladého přítele a odešla od manžela.
Žena si našla mladého přítele a odešla od manžela.  (ilustrační foto ara)

Pro trestný čin vraždy vyšetřovali příslušníci severočeské kriminální služby již jednou trestně stíhaného mladého muže (24). Ten 15. srpna 1988 zavraždil v Mimoni na Českolipsku bývalého manžela ženy (40), s níž žil v partnerském svazku jako druh s družkou.

Byl to případ milostného trojúhelníku. Manželství se rozpadlo poté, co se muž dozvěděl, že si jeho choť začala románek s o šestnáct let mladším milencem. Skončilo rozvodem. Zhrzený Severočech se ovšem nehodlal vzdát. Opakovaně se točil kolem své bývalky, do úspěšnějšího soka co chvíli ryl, mezi oběma muži vznikaly velmi často konflikty, až mladšímu z nich »bouchly saze« a svého konkurenta usmrtil. O případu informoval deník Rudé právo 26. srpna 1988.

Sdělil také, že vyšetřovatel Veřejné bezpečnosti zahájil trestní stíhání i v případě družky. Ta totiž o vraždě exmanžela věděla, neoznámila ji a naopak napomáhala svému partnerovi zahlazovat stopy mimořádně závažného kriminálního skutku. Vyšetřovatel ji obvinil z trestného činu nadržování. Jak byli oba partneři u soudu potrestáni, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.