Opilec hrozil vražděním | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilec hrozil vražděním

Muž si pořídil zbraně bez povolení.
Muž si pořídil zbraně bez povolení. (Ilustrační foto ara)

 Hned čtyřem šokovaným lidem vyhrožoval smrtí před hospodou v Luštěnicích na Mladoboleslavsku v létě 1987 rozčílený a opilý muž (40). Aby dodal svým hrozbám patřičnou váhu, šermoval jim před očima pistolí v ruce.

Čtveřice byla skutečně v ohrožení života. Od darebáka, který se na veřejnosti choval jako gangster z béčkového seriálu, se dalo čekat to nejhorší. Však taky, jak 22. července 1988 napsal deník Rudé právo, už třikrát seděl v kriminále! Situaci museli řešit přivolaní mladoboleslavští příslušníci Veřejné bezpečnosti.
Pistolníka nejprve odzbrojili, posadili za mříže cely předběžného zadržení a požádali soud o povolení domovní prohlídky. Když ho dostali, jen zírali! Kriminálník měl totiž doma další tři pistole, k nimž také nevlastnil řádné povolení. Kromě nich našli policejní detektivové větší množství nábojů a k tomu také zápalky do loveckých brokových zbraní! Zadrženého obvinil vyšetřovatel z násilí proti skupině obyvatel, z nedovoleného ozbrojování a z přečinu proti veřejnému pořádku. Zajištěné zbraně převzali balistikové, aby určili, zda se z některé nestřílelo při jiném trestném činu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.