Porvali se kvůli srnci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Porvali se kvůli srnci

Srnec využil zmatku a utekl do lesa.
Srnec využil zmatku a utekl do lesa. (ilustrační foto ara)

Srnec šesterák, který se v srpnu 1929 zatoulal mezi domky obce Lhotka na Plzeňsku, nemohl tušit, že se kvůli němu do krve porvou dva místní ševci. Hašteřili se i jejich příbuzní. Rváče musel zchladit až kbelík studené vody, kterou na ně nechal chrstnout sám pan starosta obce.

Srnec si spletl cestu a omylem se dostal do vesnice. „Obyvatelé uspořádali mezi selskými staveními na srnce divokou honbu. Obuvník Antonín H. byl srnci v patách, a když doběhl do zahrádky rolníka V., chystal se srnce pádným úderem sukovice přes hlavu usmrtit,“ popsal dramatickou příhodu deník Polední list. Jenže před sukovicí srnec uskočil a rána dopadla na záda ševce Karla J. Ten zapomněl na srnce a vrhl se na H. Do rvačky se vmísili příslušníci obou rodin.

„Nakonec starosta nařídil rvoucí se dvojici polít kbelíkem studené vody. Tento prostředek pomohl, oba »lovci« zanechali souboje za posměchu celé obce,“ doplnil list.
Srnec, který už měl skoro namále, vývoje situace samozřejmě využil a spasil se úprkem k blízkému lesu. Oba ševce pak starosta oznámil pro násilí na veřejnosti četníkům.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.