Místo vran zastřelil manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místo vran zastřelil manželku

Železničář si vzal pušku, aby zastřelil vrány. Trefil však svou ženu.
Železničář si vzal pušku, aby zastřelil vrány. Trefil však svou ženu. (ilustrační foto ara)

Loveckou puškou zastřelil v únoru 1929 ve Studénce na Novojičínsku železničář S. vlastní manželku. Šlo prý o nešťastnou náhodu. Nádražák chtěl vystřelit na hejno vran, ale zavadil rukou o spoušť zbraně a zasáhl svou ženu. Ta po chvíli skonala.

O tragédii informoval 7. února 1929 deník Polední list. Mimo jiné napsal: „Železničář S. spatřil na dvoře svého domku hejno vran. Vzal loveckou pušku, nabil ji a chtěl okénkem z kuchyně vystřeliti. Přitom však neopatrně zavadil kohoutkem o okno a vyšla rána. Náboj zasáhl S. ženu, klidně sedící na lavici u kamen a čtoucí noviny. S výkřikem zhroutila se k zemi a zakrátko vydechla naposledy.“ Paní S. bohužel nebylo pomoci...

Po nešťastné nebožce zůstaly tři nezletilé děti. Neopatrného a nečekanou tragédií zcela zdrceného železničáře S. zatklo místní četnictvo, které případ začalo ještě téhož dne vyšetřovat. Neopatrný střelec byl obviněn z neúmyslného zabití. Jaký trest si vdovec vyslechl u soudu na lavici obžalovaných, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.