Zvrhlík zplodil s dcerou tři děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zvrhlík zplodil s dcerou tři děti

Nešťastná dívka svého otce nakonec udala.
Nešťastná dívka svého otce nakonec udala.  (ilustrační foto ara)

S neuvěřitelným oznámením se v únoru 1929 objevila na četnické stanici ve slovenské Banské Štiavnici Mária L. (34). Udala svého vlastního otce, že s ní už od roku 1920 udržuje intimní poměr. A co hůř – z devítiletého incestu se narodily už tři děti!

Mária dále vypověděla, že otec od sebe už v roce 1918 odpudil svou zákonitou ženu. Hned poté začal ji, pětadvacetiletou dceru, svádět, přičemž ji častoval nejrůznějšími sliby. O neslýchaném skandálu, který pobouřil veřejnost v celé tehdejší Československé republice, informoval deník Polední list 6. února 1929. Mimo jiné napsal: „Když dcera brzy podlehla a obávala se následků, tu ji otec utěšoval, aby se jen ničeho nebála. Že prý, až bude mít děti, on, horník ve státních dolech, dostane na ně drahotní příspěvek.“ Mária L. celou tuto odpornost trpělivě snášela devět let. Pak se konečně vydala na četnickou stanici. Na adresu jejího nemravného otce shora zmíněný deník poznamenal: „Nyní přídavek dostane, ale v jiné formě, a to od senátu banskobystrického krajského soudu.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.