Zloděj dostal za vyučenou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zloděj dostal za vyučenou

Horní Počernice byly do roku 1974 samostatnou obcí.
Horní Počernice byly do roku 1974 samostatnou obcí. (Ilustrační foto ara)

Vykrást prodejnu s ovocem a zeleninou v Horních Počernicích, které tehdy byly samostatnou obcí, se v červnu 1969 pokusil dlouhoprstý poberta. Nedal si ale pozor a padl do rukou rozzlobených místních občanů.

Hornopočerničtí sousedé si všimli pohybu v krámku v době, kdy tam neměl nikdo být. Do prodejny tedy vešli, chytili ničemu za límec a pořádně mu »domluvili«. Až pak přivolali hlídku Veřejné bezpečnosti. Neúspěšný chmaták byl nakonec rád, když si ho z rukou nahněvaných místních převzali muži zákona a odvezli si ho s sebou na služebnu. To už příslušníci VB věděli, že v sousedních Satalicích kdosi v noci vykradl místní hospodu. Brzy se zjistilo, že i tuhle vloupačku měl na svědomí stejný zlotřilec, kterého lapili hornopočerničtí sousedé. Putoval do vyšetřovací vazby a pak před soud. Horní Počernice patřily ještě pět dalších let po této události do okresu Praha-východ. V roce 1974 se pak staly součástí Hlavního města Prahy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.