Vrah jel s uloupenou motorkou k hranicím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrah jel s uloupenou motorkou k hranicím

Na motorce se vrah chtěl dostat až k hranicím.
Na motorce se vrah chtěl dostat až k hranicím. (ilustrační foto ara)

Těžce zraněnou úřednici (†28), která posléze na následky zranění zemřela, našli sousedé počátkem června 1969 v jejím bytě v Pardubicích. Pitva ukázala, že příčinou smrti byly několikanásobné bodnořezné rány zasazené nožem do hrudníku ubohé ženy.

Kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti vyřešila případ surového mordu za pouhých dvanáct hodin. Nejprve zjistila, že neznámý gauner po spáchání zavrženíhodného zločinu odcizil už mrtvé nešťastnici její motocykl, kterým potom odjel do těsné blízkosti státní hranice Československa, kterou chtěl tajně přejít. O kauze informoval denní tisk 6. června 1969. V časech nastupující normalizace už ovšem neuvedl nic bližšího o lokalitě, kam vrah zamířil a kde hodlal zmizet v zahraničí. Dalo se samozřejmě předpokládat, že jeho cílem mělo být tehdejší západní Německo nebo Rakousko. Jisté je, že brutální zločinec (32) svého cíle nedosáhl. Veřejná bezpečnost ho podle informací denního tisku dopadla ve spolupráci se složkami bývalé Pohraniční stráže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.