Ukradli čtyřicet tisíc zipů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ukradli čtyřicet tisíc zipů

Zloději šli po zipech.
Zloději šli po zipech. (ilustrační foto ara)

Přesně čtyřicet tisíc a dvě stě padesát zdrhovadel k tomu ukradli v noci na 1. června 1987 z firmy KIN v severočeském Děčíně tři vykukové. K tomu přibrali také deset přepravních tašek. Natropili tím škodu za 163 000 tehdejších československých korun.

Ničemové s dlouhými prsty se podle informací zveřejněných v denním tisku 22. června 1987 vloupali do uzamčeného a nehlídaného skladu zboží a kradli tam jako straky. Co bylo připraveno k expedici, to štípli.

Dlouho se ale trio pobertů z kořisti netěšilo. Kriminalisté z okresní správy SNB v Děčíně je brzy vypátrali a zatkli. Ukradené věci měli, včetně tisíců zipů, ještě u sebe. Brzy se ukázalo, že dva ze zlodějů už celkem šestkrát usedli na lavici obžalovaných u soudu a vyslechli šest rozsudků »jménem republiky«. Jen jeden měl zatím čistý trestní rejstřík. Všechny vyšetřovatel kriminální služby VB zadržel a obvinil pro tehdy platný trestný čin rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. A za ten v té době soudy udělovaly náramné »pálky«...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.