Šestiletá zabránila vraždě maminky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šestiletá zabránila vraždě maminky

Vražednou zbraní měla být prádelní šňůra.
Vražednou zbraní měla být prádelní šňůra. (Ilustrační foto ara)

Silným provazem na sušení prádla se pokusila služebná Kateřina P. (50) uškrtit 22. prosince 1910 na pražských Královských Vinohradech domovnici Františku J. Život napadené ženě naštěstí zachránila její maličká dcerka (6).

Služka P., zaměstnaná u movité paní V., chovala vůči rodině J. zášť. Především proto, že jí domovník J., muž poškozené, vytýkal její chování. Služebná podle něj dělala v domě drby a neopodstatněně pomlouvala nájemníky. To si Kateřina nenechala líbit. Jak uvedl dobový tisk, pod poměrně průhlednou záminkou přišla do domovnického bytu, tam překvapené Františce přehodila kolem krku smyčku a začala ji silně škrtit. Napadená padla k zemi a měla namále. Naštěstí přiběhla její dcerka a tahala služebnou za sukni s křikem: „Nechte moji maminku!“ To Františce bezpochyby zachránilo život. Ničemnice na chvíli pustila smyčku, takže se oběť stihla doplazit ke dveřím. Pachatelka nezdařeného vražedného pokusu klidně odešla z jejího bytu a vrátila se k paní V. Přivolaný lékař dospěl k názoru, že Kateřina může trpět duševní chorobou. Zda to tak opravdu bylo a jestli skončila v blázinci, se už neví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.