Chtěl zabít ženu, zemřel sám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chtěl zabít ženu, zemřel sám

Muž se domníval, že je jeho žena mrtvá, a proto se oběsil.
Muž se domníval, že je jeho žena mrtvá, a proto se oběsil. (Ilustrační foto ara)

Zavraždit svou manželku (33) po předchozí zuřivé hádce se rozhodl v červnu 1987 ve Fiľakovu na jižním Slovensku rozběsněný mladý muž (†28). Žena ovšem přežila, kdežto on zemřel.

Lidé z kraje vína a pálenky v blízkosti slovensko-maďarské hranice mají horkou krev a mnohdy nejdou daleko pro nerozvážná řešení konfliktů a stresových situací. Byl to také případ manželského páru z Fiľakova. Jejich spor přerostl ve slovní půtku, na jejímž konci byl manželův pokus svou životní partnerku sprovodit ze světa. Ačkoli v té době probíhala v českých a slovenských médiích »přestavba« a »glasnosť« vyhlášená tehdejším vůdcem sovětských komunistů Michailem Gorbačovem, deník Rudé právo neuvedl, jakým způsobem chtěl muž svou ženu zavraždit. Napsal jen, že se mu to nepodařilo – manželka jeho útok přežila. Uvedl pouze, že zraněná žena byla převezena do nemocnice a po operaci se její zdravotní stav zlepšil. Pachatel se to ovšem nikdy nedozvěděl. V domnění, že se stal vrahem, se oběsil...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.