Zabil nevěrnici, soud ho osvobodil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabil nevěrnici, soud ho osvobodil

Ve Vídni žila za Rakouska-Uherska početná česká menšina.
Ve Vídni žila za Rakouska-Uherska početná česká menšina.  (ilustrační foto ara)

Tak dlouho nasazovala paní T. svému muži, bednářskému mistrovi Antonu T., ve Vídni bez skrupulí parohy, až se nešťastník neudržel. Dne 18. února 1899 jí zasadil dvě smrtelné rány pořízem, kterým bednáři ořezávají dužiny.

Čechy a Moravu vražedný případ zaujal proto, že oběť byla české národnosti. Anton to měl těžké. Dům, který zakoupil na 14 600 zlatých, nechal napsat na manželku. Ta si začala románek s bednářským pomocníkem H., kterého její muž zaměstnával. O Silvestru 1898 bednář páreček přistihl při nevěře. Proto podal žalobu pro cizoložství. Žena ho ale umluvila a bednář souhlasil se smírem. Za pár dnů ale paní domu muži natvrdo řekla, že milence stejně neopustí. Navíc mu pohrozila, že se nechá rozvést a Antona že nechá úředně vystěhovat, protože dům je její.

Také pomocník H. se mistrovi postavil s tím, že nebydlí u něj, nýbrž u paní T. Bednář už nevěděl kudy kam, a tak sáhl po pořízu a nevěrnici zabil. List Národní politika přinesl svědectví o soudním procesu. „Porota devíti hlasy odpověděla na otázku, zdali je T. vinen zločinem vraždy, ne. Osmi hlasy ho uznala také nevinným ze zločinu zabití. Nato vyhlásil předseda soudu rozsudek osvobozující.“ Bednář se tak vrátil domů ke svým třem dětem, které připravil o matku. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.