Vrah se po letech podřekl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrah se po letech podřekl

Nešťastnice se utopila.
Nešťastnice se utopila. (ilustrační foto ara)

Mrtvolu mladé dívky plující v řece Odře vylovili v září 1931 občané Bohumína. Poznali v ní služebnou D. Četníci zatkli jako podezřelého z její vraždy L. Ch., který s děvčetem chodil. Po třech týdnech ho ale museli pustit z vazební cely, protože proti němu chyběly důkazy.

Trvalo to tři roky, než pověstné boží mlýny služčina vraha konečně semlely. Byl jím opravdu L. Ch. List Večer 7. září 1934 referoval: „Letos v únoru se L. Ch. v podnapilém stavu svěřil kamarádu K., že D. hodil do řeky on. Měl s ní milostný poměr, sloužila u jeho otce, avšak oženit se s ní nechtěl. Nabízel jí odstupné, to ale D. odmítla. Dne 27. září 1931 proto milenec dívkuv několika hostincích postupně opil, v noci ji zavedl k Odře a hodil ji zákeřně do vody.“

Kamarád K. si ale informace o vraždě pro sebe nenechal. Opilý L. Ch. se s ním totiž v jednom hostinci pohádal a následně ho ztloukl až do krve. Ponížený a pomstychtivý K. nelenil a zamířil na četnickou stanici, kde L. Ch. udal jako vraha. Četníci ho tedy po třech letech opět zatkli a mladý muž se tentokrát k vraždě bývalé milenky doznal. Putoval před porotní soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.