Urazil děvče, ubodali ho | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Urazil děvče, ubodali ho

Jiřího S. několikrát bodli kudlou.
Jiřího S. několikrát bodli kudlou. (Ilustrační foto ara)

Ještě než stačil Jiří S. (†23) z obce Slavkovce na východním Slovensku nastoupit do bývalé československé armády jako délesloužící poddůstojník, zemřel krutou smrtí. Ubodali ho jeho krajané. Údajně kvůli jeho hodně nelichotivým výrazům na adresu místní dívky.

O tragické události psal deník Polední list 27. září 1931. Jak informoval, nešťastník Jiří S. byl propuštěn z armády do civilu po skončení povinné prezenční služby. Vrátil se domů, do rodné obce. Rozhodl se ale zůstat v uniformě jako délesloužící. Den před návratem k pluku se zašel rozloučit k jednomu svému známému. Sešlo se tam víc mladých lidí, kteří se dobře bavili. „Veselou zábavu zanedlouho někdo přerušil, a to několika urážlivými výroky o hostitelově dceři. Prý to byl Jiří S., a proto se na něj ostatní vrhli a tak strašně ho pobodali, že svým zraněním po převozu do užhorodské nemocnice podlehl,“ napsal Polední list. Podle jeho sdělení četnictvo zahájilo přísné vyšetřování a účastníky bitky pozatýkalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.