Milenec zastřelil herečku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milenec zastřelil herečku

Herečka excelovala ve filmu Nepočestná žena.
Herečka excelovala ve filmu Nepočestná žena. (Ilustrační foto ara)

Na přelomu srpna a září 1931 vzrušila Prahu smrt mladičké filmové herečky Emy Kneblové (†18). Její mrtvola byla nalezena společně s ostatky ing. Jaroslava Č. v jednom smíchovském hotelu. Oba milenci sešli ze světa kulkou vypálenou z nejmenované střelné zbraně.

Deník Polední list 3. září 1931 psal: „Pitvou bylo zjištěno, že Ema byla zastřelena zákeřně ve spánku, aniž by mohla klásti odpor. Tím potvrzuje se domněnka, že Ema byla zastřelena bez jejího souhlasu. Nejde tedy o společnou sebevraždu milenců, nýbrž o vraždu a sebevraždu. Inž. Č., vyčerpav své jmění, a když viděl, že to znamená konec jeho známosti, nabažen životem rozhodl se ukončiti svůj život a vzíti s sebou i svou milenku.“  Podle současných dostupných zdrojů ovšem mělo opravdu jít o společnou sebevraždu milenců. Rodačku z Poděbrad obsadil režisér Oldřich Kmínek jako sedmnáctiletou do ještě němého filmu Nepočestná žena a kritika jí prorokovala velkou budoucnost. V roli Pavly, nevěrné manželky hraběte Karla, okouzlila talentovaná Ema diváky efektním zjevem i pozoruhodným výkonem. Dne 4. dubna by herečce, která velmi záhy odešla na věčnost, bylo 105 let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.