Kriminálnice oloupila seniora | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kriminálnice oloupila seniora

Seniora žena přepadla, když šel před půlnocí domů z hospody.
Seniora žena přepadla, když šel před půlnocí domů z hospody.  (ilustrační foto ara)

Zvykli jsme si číst o zlotřilých mužích, kteří přepadávají bezbranné ženy. V hanácké metropoli Olomouci zaznamenali kriminalisté opačný případ. Loupeživá amazonka (28) tam v červnu 1987 před půlnocí zaútočila na nic netušícího seniora (65).

Penzista kráčel v náladě po karetní partičce z hospůdky k domovu a těšil se do kanafasu. Netušil, že ho zpovzdáli sleduje agresorka, která už pětkrát seděla před trestním senátem na lavici obžalovaných. V místech, kam jen spoře dopadal svit pouliční lampy, se na něj nečekaně vyřítila a jako zkušená kriminálnice získala nad zaskočeným důchodcem rychle převahu. Vykulený senior pochopil, že bude lépe vydat zlodějce všechno, co měl v peněžence, včetně večerní výhry.

Nebylo toho málo, kolem 2500 tehdejších korun. Pro lepší představu – za tuhle sumu by si tenkrát milovník piva mohl pořídit tisíc napěněných půllitrů, motorista zase přes 300 litrů benzinu. Ničemnice i s kořistí sice rychle zmizela ve spleti olomouckých ulic, ale na tamější kriminalisty byla zase krátká. Pošesté putovala před soud, zatímco oloupený a ponížený důchodce dostal zpátky své peníze.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.