Vrazi odsouzeni po osmi letech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrazi odsouzeni po osmi letech

Obchod banda vykradla a jeho majitelku zabila.
Obchod banda vykradla a jeho majitelku zabila.  (Ilustrační foto ara)

Osm let trvalo světské spravedlnosti, než dořešila případ loupeže a vraždy obchodnice Marie P. z Dědic na Vyškovsku, ke kterým došlo 27. února 1923. Vrazi dlouho unikali spravedlnosti, pak je však udali kumpáni z podsvětí, kterým se svěřili.

Co se v Dědicích vlastně stalo? Podle deníku Polední list spiklenci obchodnici Marii P. přepadli, oloupili ji o sto korun, a ještě si vybrali z regálů zboží, které se jim líbilo. Poté ji surově zavraždili. Protože nebyli dopadeni, asi přestali mít ze spravedlnosti strach a o svém zločinu klidně mluvili. A to byla chyba...
Informace se donesla až na policii a muži zákona začali jednat. Verdikt brněnského soudu vynesený 20. září 1931 poslal pachatele Jindřicha P. a Edvarda A. na šibenici. Spolu s nimi byli odsouzeni i bratři Rudolf a František K. Prvně jmenovaný dostal 15 let, druhý jmenovaný pak 12 let tuhého žaláře. Před katovou oprátkou je zachránil fakt, že v době spáchání zločinu ještě nebyli plnoletí. Souzeny byly i dvě ženy, které se měly na přepadení a vraždě spolupodílet. Jedna z nich si vyslechla rozsudek v podobě dvouleté basy. Druhá byla pro nedostatek důkazů osvobozena.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.