Policie lapila drzou bytařku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policie lapila drzou bytařku

Žena vykrádala byty.
Žena vykrádala byty. (ilustrační foto ara)

Peníze, šperky a další cennosti odnesl z jednoho plzeňského bytu v březnu 1985 neznámý zloděj. Paní domu vyčíslila škodu na 43 tisíc tehdejších korun. Kriminalisté drzého zlotřilce vypátrali a zatkli. K jejich překvapení neměl vloupačku na svědomí pachatel, nýbrž pachatelka! 

Nejen traktoristky a zednice. Emancipace se v Československu osmdesátých letech dařila bohužel i na poli zločinu. Dříve totiž bylo »bytařství«, tedy vylupování bytů, doménou mužů. Plzeňští kriminalisté tehdejší Veřejné bezpečnosti ale dokázali drzou vloupačku vcelku brzy objasnit. S překvapením zjistili, že jejich bytař nosí sukně.

Šlo o mladou ženu (24), která nikde nepracovala, a neměla tudíž žádný řádný zdroj příjmů. To byl tehdy trestný čin »příživnictví«. Zlodějka skončila v policejní cele a následně stanula před vyšetřovatelem, který ji z krádeže na základě shromážděných důkazů usvědčil. Překvapení ale ještě neměl být konec. Detektivům se totiž podařilo vyřešit další případ vloupání do bytu v Plzni se škodou ve výši 19 000 korun. A světe, div se – i tuhle zlodějnu měla na svědomí táž »přičinlivá bytařka«. Před soud se tak dlouhoprsťačka dostala s obžalobou z krádeží a z už zmíněné »příživy«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.